Co jeść, aby nie zachorować na choroby nowotworowe
- 274 Views
- Redaktor vinda.pl
- 4 lipca 2019
- Porady - jak jeść zdrowo
Są produkty spożywcze, których jedzenie prowadzi do rozwoju w organizmie komórek rakowych. Ale na nasze szczęście są i takie produkty, których jedzenie chroni przed rozwojem komórek wywołujących raka. Do tych ostatnich produktów należą tłuste ryby morskie, siemię lniane i oliwa z oliwek bądź oleje roślinne. W tych produktach znajdują się kwasy omega-3 i omega- Chronią ona przed zachorowaniem na raka prostaty i piersi. Należy wystrzegać się jedzenia tłustych mięs i słodyczy, do których w trakcie produkcji używane są tłuszcze trans. Przed zachorowaniem na raka chroni jedzenie warzyw i owoców. Marchewka, buraczki, dynia, pomidory zawierają likopen i witaminę A. Substancje te chronią przed różnymi rodzajami raka, w tym przed glejakiem – złośliwym nowotworem mózgu. Działanie antyrakowe mają także warzywa strączkowe. Przed zachorowaniem na raka prostaty chronią nie tylko kwasy omega-3 i omega-6, ale także sok z owoców granatu. Profilaktyce antyrakowej służą owoce cytrusowe oraz maliny i truskawki.

- 24 lutego 2021
Jak jeść w czasie choroby?
- 4 stycznia 2021
Co jeść i jak często?
- 9 października 2020
Jak ćwiczyć prostownik grzbietu?
- 7 sierpnia 2020
Jak jeść w czasie choroby?
Co jeść i jak często?
Jak ćwiczyć prostownik grzbietu?
Witamina B6 w organizmie
Początki diety
Mikrourazy wśród sportowców
Popularność piłki nożnej
Spalacz tłuszczu dla otyłych